NAJNOVIJE

OBOGAĆEN JELOVNIK – DIVLjAČ NA TRPEZI

Sezona lova je u punom jeku. Ali, nisu samo lovci oni koji vole da na svojoj trpezi imaju kakvu ukusnu divljač. I mnogi drugi koji ne vole da uzmu pušku u ruke, rado će se zasladiti ukusnim zalogajem. Valja znati da divljač ima istu hranljivu vrednost kao i meso domaćih životinja.Zbog toga se treba znalački pripremiti da ne bi bilo odveć žilavo ili suvo.

Sve zdrave osobe bez bojazni mogu da jedu meso divljači. Jedino se ne preporučuje onima koji boluju od bubrežnih oboljenja.

Da bi meso divljači bilo dobro i ukusno, ne treba ga jesti odmah čim je divljač ustreljena. Meso treba da „odleži“ 24 časa, ako je divljač mlada. Međutim, može se ostaviti 48 časova ukoliko je divljač stara. Ali, to ne sme da bude duže od četiri dana jer se proteini vezuju sa toksičnim materijalima, i to bez obzira da li je meso stavljeno u „pac“.

Pac za divljač se pravi od mešavine belog vina i ružice sa dodatkom bibera, lorbera, šargarepe, peršuna, paškanata i ostalog zeleniša, što zavisi od recepta. Pac omekšava meso, a povrće i začini mu oduzimaju miris na divljač i daju veoma prijatnu aromu.
Meso divljači treba služiti samo sa malim dodatkom povrća i salatom, a nikako sa još nekolikjo drugih jela. Jer, u tom slučaju ono što je najukusnije pada u zasenak.

(Moje selo)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Želimo da čujemo vaše mišljenje

Ostavite komentar