NAJNOVIJE

Gajite pčele u BG? Možete dobiti 65.000 RSD

Kako se navodi, reč je o dodeli subvencija za poljoprivrednu mehanizaciju, sredstava u oblasti pčelarstva, stočarstva, kao i voćarstva i povrtarstva na teriritoriji Beograda.

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković rekao je da je novac namenjen za kupovinu mehanizacije, subvencije za ratarstvo, izgradnju plastenika, ulaganje u pčelarstvo i organsku proizvodnju.

On je precizirao da su javnim pozivom podsticajna sredstva namenjena za nabavku poljoprivredne mehanizacije odnosno traktora snage do 60 kW.

„Podsticajna sredstva, koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto cene prihvatljivih troškova nabavke poljoprivredne mehanizacije, a maksimalni iznos za ovu svrhu je 1,3 miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je 10. mart“, rekao je Veličković.

Prema njegovim rečima, podsticajna sredstva u oblasti pčelarstva namenjena su za nabavku opreme, maksimalni iznos je 65.000 dinara, rok za prijavu je 24. mart.

Kada je reč o subvencijama u oblasti stočarstva, kako je rekao, sredstva su namenjena za nabavku domaćih ili uvoznih umatičenih steonih junica simentalske rase.

„Prednost imaju podnosioci prijava koji nisu koristili podsticajna sredstva koja je dodeljivao grad Beograd. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava za ovaj konkurs je 300.000 dinara“, rekao je Veličković.

Sredstva u oblasti voćarstva i povrtarstva namenjena su za nabavku i postavljanje opreme i to protivgradne mreže, plastenike sa sistemom za navodnjavanje kap po kap za proizvodnju povrća i voća. Maksimalni iznosi zavise od površine parcele na kojoj se oprema postavlja, a rok za podnošenje prijava je 31. mart, piše u saopštenju.

(B92)

Želimo da čujemo vaše mišljenje

Ostavite komentar