NAJNOVIJE

Mala staklena bašta

MNOGE biljke zimu ne mogu da provedu u bašti, a ukoliko ne postoji adekvatan prostor u hodniku, mala staklena bašta može da bude dobro rešenje.

Takođe, mnogim tropskim biljkama je potreban topao vazduh i vlaga, a to se, takođe, najbolje postiže malom staklenom baštom. Ovakva bašta može da se kupi, ali i napravi. Stari akvarijum može da se iskoristi u tu svrhu ukoliko se doda i poklopac koji će btii pokretan i olakšavati zalivanje. Ujedno “krov” će čuvati toplotu i vlagu potrebnu biljkama.

U ovakvoj maloj bašti mogu da se gaje tropske biljke, ali i salata, čeri paradajz ili začinske biljke. Ovakav vrt može da se iznese na balkon, ali je najbolje mesto kraj prozora kako bi biljke imale dovoljno svetlosti.

Ovakav stakleni vrt je idealan za kaktuse koji će veoma lepo napredovati. To je najjednostavniji način za prenošenje kaktusa napolje i unošenje unutra, jer se izbegava mogućnost uboda.

Stara vitrina izbačena iz trpezarije kao deo nameštaja, koja je u modernom stanu demode, takođe može da posluži kao odlična staklena bašta. Osvežena, ofarbana u belo, na balkonu će biti najbolja staklena bašta na kojoj mogu da prezime sukulenti i ostale biljke kojima smeta mraz, ali i da se gaji povrće. Kada počne lepo vreme, dovoljno je otvoriti vratanca da ulazi svež vazduh.

(Novosti)

Želimo da čujemo vaše mišljenje

Ostavite komentar