NAJNOVIJE

Političari vole sela

Dragan Đilas, biznismen, bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije i ekslider DS kupio je 20 hektara zemljišta za oko 50.000 evra kod Negotina, a planira da u taj posao uloži još oko pola miliona evra. Bivši gradonačelnik Beograda još nije odlučio šta će proizvoditi.

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike poseduje 76 ari vinograda kod Negotina, u selu Crnomasnica. Ovo imanje, međutim, nije obišao pet godina. Razlog su svakodnevne obaveze i nedostatak slobodnog vremena. Imam sreće da prijatelj, koji ima vinograd neposredno pored mog, održava i moj vinograd, obrađuje ga i brine o njemu. Ja dobijem malu količinu vina koju, u najvećoj meri, poklonim prijateljima, kaže Antić za javnost i dodaje da nema nameru da kupuje još zemlje, navodi Antić.

Aleksandar Senić, poslanik SDS, na 13,5 hektara u selima nadomak Rače gaji trešnju (na pet hektara), dunju, kupinu, šljivu i višnju na dva hektara. Sve proda otkupljivačima voća. To je porodično imanje na dve lokacije u selima Sepci i Viserac. Sada nemam vremena da kupujem još zemlje, ali kad se prestanem baviti politikom, sigurno hoću, kaže Senić.

Marijan Rističević, poslanik SNS, vlasnik 22 hektara na dva gazdinstva u Novim Karlovcima, gde gaji pšenicu koju prodaje. Sa ocem je do pre tri godine zakupljivao dodatnih 50 hektara. Ima svoju mehanizaciju, kombajn, drljače, plugove, traktore…

(Moje selo)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
Želimo da čujemo vaše mišljenje

Ostavite komentar