NAJNOVIJE

Političari vole sela

Dragan Đilas, biznismen, bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije i ekslider DS kupio je 20 hektara zemljišta za oko 50.000 evra kod Negotina, a planira da u taj posao uloži još oko pola miliona evra. Bivši gradonačelnik Beograda još nije odlučio šta će proizvoditi.

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike poseduje 76 ari vinograda kod Negotina, u selu Crnomasnica. Ovo imanje, međutim, nije obišao pet godina. Razlog su svakodnevne obaveze i nedostatak slobodnog vremena. Imam sreće da prijatelj, koji ima vinograd neposredno pored mog, održava i moj vinograd, obrađuje ga i brine o njemu. Ja dobijem malu količinu vina koju, u najvećoj meri, poklonim prijateljima, kaže Antić za javnost i dodaje da nema nameru da kupuje još zemlje, navodi Antić.

Aleksandar Senić, poslanik SDS, na 13,5 hektara u selima nadomak Rače gaji trešnju (na pet hektara), dunju, kupinu, šljivu i višnju na dva hektara. Sve proda otkupljivačima voća. To je porodično imanje na dve lokacije u selima Sepci i Viserac. Sada nemam vremena da kupujem još zemlje, ali kad se prestanem baviti politikom, sigurno hoću, kaže Senić.

Marijan Rističević, poslanik SNS, vlasnik 22 hektara na dva gazdinstva u Novim Karlovcima, gde gaji pšenicu koju prodaje. Sa ocem je do pre tri godine zakupljivao dodatnih 50 hektara. Ima svoju mehanizaciju, kombajn, drljače, plugove, traktore…

(Moje selo)

Želimo da čujemo vaše mišljenje

Ostavite komentar