NAJNOVIJE

Stočarsko-veterinarski centar Krnjača (Beograd): VRHUNSKO SEME BIKOVA

Da poručite seme ili rešite probleme u reprodukciji i veštačkom osemenjavanju krava i junica – pozovite dr Igora Prku, tel. 069/5507-897.

Stočarsko veterinarski centar Krnjača je prvoosnovani naučni centar za veštačko osemenjavanje krava u Republici Srbiji i danas poznat po viskom procentu fertilnosti semena, što je rezultat višedecenijskog iskustva i vrhunske tehnologije i opreme, a sve to ga svrstava na lidersko mesto u Srbiji i okruženju.

VSC Krnjača saradjuje sa sa kolegama iz Nemačke i Austrije u plasmanu vrhunske genetike simentalca, crnog i crvenog holštajna, kao i ostalih rasa goveda. Cilj je da se našim odgajivačima, pored simentalske rase, omogući korišćenje špicne Holštajn genetike kroz ponudu semena bikova najboljih svetskih linija. Plan je da se u najboljim zapatima goveda, od najkvalitetnijih krava – bioloških majki, dobiju  mladi bikovi koji će ući u Progeni test i služiti našim centrima za proizvodnju semena.

  • SVC Krnjača se uspešno bavi odabirom i odgojem mladih bikova od vrhunskih očeva i majki, što nas upravo i razlikuje od ostalih domaćih centara ove vrste. Bikovi odgajani u Krnjači su prilagođeni našim klimatskim uslovima, podnevlju i našoj ishrani – istiiče dipl.inž. Dejan Đokić, direktor VSC i naglašava. – Treba imati u vidu da smo u ovako surovim uslovima tržišne konkurencije uspeli da izađemo na tržište zemalja u okruženju (Crna Gora, Republika Srpaska, Federacija BiH) što je veliki uspeh, jer smatramo da je izvozni potencijal domaćih kompanija jedan od prioriteta naše Vlade.

(Moje selo)

Želimo da čujemo vaše mišljenje

Ostavite komentar