NAJNOVIJE

Ostali bez posla i postali pčelari: Kakvi su prihodi?

Paraćin – U Sportskoj hali „7. juli“ u Paraćinu, odrzan je 4. Sajam pčelarstva na kome se med i proizvodi od pčela prodavao i kupovao po sniženim cenama.

Na sajmu je izlagalo i prodavalo preko 60 pčelara i proizvođača opreme za pčelarenje iz Pomoravlja, centralne i južne Srbije.

Sajam je imao oko 5.000 posetilaca, pošto je pčelarstvo kao grana poljoprivrede u usponu, i svi sada pred sezonu medobranja žele da se snabdeju onim što im je potrebno za uspešno pčelarenje, rekli su Tanjugu organizatori.

Izlagača i posetilaca sajma je svake godine sve više, kao i pčelara, jer je pčelarenje, kao alternativa za izgubljeni posao u fabrikama, mnogima postalo zanimanje i izvor prihoda, kažu u Organizacionom odboru sajma.

Najviše su tražene košinice i ramovi, satne osnove, dimilice, kape, rukavice, vrcaljke za med, ali i vosak, med, propolis, pčelinji mleč, razni čajevi, ali i gljive za zadimljavanje sa starih bukovih stabala, za koje stariji pčelari tvrde da su „ekološki najčistije i najzdravije, a pčele ih lepo podnose“.

Prodavalo se i kupovalo po sniženim sajamskim cenama.

(B92)

Želimo da čujemo vaše mišljenje

Ostavite komentar